Georg Jensen blev lugtfri efter brand i Illums Bolighus – på få timer

Takket være akut desinficeringsberedskab kunne Georg Jensens butik på Strøget i København åbne butikken på rekordtid efter brand i nabobutikken. Medarbejdernes gener på grund af den kraftige røglugt truede ellers med at holde butikken lukket i flere måneder, men med Climates-maskiner som vi bruger i G4S til desinficering blev opgaven klaret på kun fem timer.

Når det regner på præsten, drypper det på degnen. Og når det brænder hos naboen, kan lugten af brand være ødelæggende for inventar – og generende for medarbejdere og kunder. 

Da der i 2017 var brand i Illums Bolighus på Amagertorv i København, oplevede nabobutikken Georg Jensen store lugtgener, der i første omgang forhindrede medarbejderne i at udføre arbejdet. Efter kun 15 minutter måtte butikken erkende omfanget af problemet – og lukkede dørene. 

Climates maskine desinficerer hos Georg Jensen
Billedtekst: Climates maskinen desinficerer rummet ved hjælp af avanceret robotteknologi

”Der lugtede som i et surt røgeri. Man blev tung i hovedet og fik kvalme af at stå i butikken. Vi kunne hverken have vores medarbejdere i butikken, eller kunder for den sags skyld”,
forklarer Camilla Lilleøre, Deputy Store Manager hos Georg Jensen.

I første omgang blev to medarbejdere syge, og kunderne vendte rundt i indgangen og forlod butikken. 

Samtidig var butikkens værdifulde inventar og ikke mindst salgsvarer i fare for at måtte kasseres. Udfordringen var derfor at fjerne lugten fra branden uden at ødelægge inventaret, og gerne så hurtigt som muligt – for at minimere personalets og kundernes gener og tab fra mistet omsætning.   

Akut beredskab med avanceret desinficering

Opgaven med at rengøre en butik i tre etager – med sølvtøj, guld, perler, træ, stof og andre sarte materialer – syntes ikke ligetil. Men løsningen var: forsikringsselskabet igangsatte et akut beredskab med avanceret desinficeringsteknologi fra Climates, der hurtigt og uden skadelige kemikalier efterlod butikken ren og lugtfri, så medarbejdere og kunder igen kunne indtage butikken. 

Camilla Lilleøre, Deputy Store Manager hos Georg Jensen
Billedtekst: Camilla Lilleøre butikschef Georg Jensens og Signe Steen Risager, adm. direktør Climates

”Man kunne intet se, blot en fæl lugt, der gav stærke gener hos medarbejderne. Vi indsatte derfor fem Climates-maskiner, fordelt på alle etager, hvor de fik lov at arbejde i fem timer. De fungerer ved at blæse tørdamp i form af brintoverilte ud i lokalet, der bekæmper mikroorganismer såsom bakterier, virus, lugt og skimmelsporer. Alt dette sker uden brug af giftige kemikalier. Resultatet var som ventet: dagen efter behandlingen var butikken klar til åbning”, fortæller Signe Steen Risager, adm. direktør hos Climates.

Glade for resultatet

Også fra Georg Jensens side var man godt tilfredse med resultatet:
”Selvom Signe havde beroliget os, var vi alligevel nervøse. Vi havde jo på egen krop følt, hvor slemt et aftryk branden i Illums Bolighus havde sat i vores egen del af bygningen. Og kunne vi nu stole på, at vores sølv eller andre designervarer ikke ville tage skade?”, fortæller Georg Jensens butikschef Camilla Lilleøre

Georg Jensen på Strøget i København
Billedtekst: Georg Jensen butikken er igen fri for røglugt efter effektiv desinficering med Climates maskinen

Selv om det var svært at tro på, at man så hurtigt kunne udbedre lugtgenerne uden nogle negative konsekvenser, blev hun og medarbejderne hurtigt overbevist. 

”Da vi kom tilbage til butikken, var der ikke en eneste vare, der havde taget skade. Samtidigt føltes indeklimaet bedre end nogensinde før. Desinficeringen havde vitterligt nået ud i alle kroge af butikken”, fortæller Camilla Lilleøre.

Desinficeringenblev udført under 24 timer efter branden i naboejendommen. Morgenen efter blev butikken besigtiget af forsikringsselskabet og Georg Jensens personale og kl. 9 kunne butikken åbne renere end nogensinde.

Læs mere om hvordan vi fjerner lugt fra brand med desinficering >> 

 

Fakta: Teknologien bag

G4S benytter en desinficeringsløsning Climates, der med tørdamp bekæmper mikroorganismer som bakterier, virus, lugt og skimmelsporer. Gennem en fin dysse mættes et lokale med en fin damp af brintoverilte, der bekæmper mikroorganismer på partikelniveau. Dette sker uden, at inventaret, hvad end det er elektronik, møbler eller andet, tager skade. En behandling tager kun 5 timer og efterlader et helt rent og desinficeret miljø, som kan tages i brug umiddelbart efter.

Gå ikke glip af nyeste viden!

Få automatisk besked når vi udgiver ny viden.

Ja tak, hold mig opdateret!