Historier fra hverdagen

I Danmarks største sikkerhedsvirksomhed arbejder vi alle målrettet med, at skabe tryghed og sikkerhed til dig og din familie, din virksomhed og dine medarbejdere. Læs mere om alt det vi oplever mens vi holder vi øje med Danmark 24/7/365. 

Fanger butikstyve med tyvekoster for mere end 1.000.000 kr.

Af Betina Bruun Fassbender

For et par uger siden siden fangede vores strøgvagter 2 butikstyve, der havde stjålet tyvekoster for lige over en million kroner. 

Her får du den utrolige, men sande, historie genfortalt af vores kunde, vores strøgvagter samt ud fra detaljer i vagt-rapporten. 

“Jeg kommer aldrig til at overveje at spare vagterne væk, igen!"
Udtaler butiksejer Karsten.  

Karsten fortæller “Som butiksejer, har jeg hvert år gjort op med mig selv, om butikken i virkeligheden behøver, at have vagter tilknyttet. Jeg har altid set G4S vagtordningen som en sikkerhed vi havde, hvis vi selv opdagede noget mistænkeligt i butikken. 

Det kom helt bag på mig hvor proaktivt, præventivt og professionelt vagterne i virkeligheden arbejder. Vi kan slet ikke få armene ned over deres indsats i denne situation. Jeg kommer i hvert fald aldrig til at overveje at spare vagterne væk, igen.”

...

Det begyndte som en helt almindelig dag for vores strøgvagter, som holdt opsyn med flere af vores kunder på Strøget. 

Najim beskriver episoden således i vagt-rapporten “Da en kvinde og en mand kom ud fra en butik, vi fører tilsyn med, genkendte jeg straks de to fra tidligere forhold, hvor de havde stjålet fra andre butikker. 

Min kollega Oliver var tæt på mig og var hurtigt fremme. Vi bemærkede, at parret kiggede meget underligt på os og valgte at følge efter dem. De to vagter luntede for at indhente dem. Da manden og kvinden så dette, begyndte de også at løbe. Vagterne indhentede dem hurtigt. Da vagterne greb fat i manden, røg der pludselig en pels ud fra under mandens jakke. Pelsen var spændt fast på en slags spændetrøje, som han havde brugt til at sætte tyvekoster fast på. 

Manden forsøgte at flygte, mens kvinden virkede rolig. Vagterne valgte at tage manden og kvinden med ind i nærmeste baggård, hvor de kunne sagsbehandle i fred og ro, mens de ventede på forstærkninger fra kolleger og fra Politiet.”  

Vi har et utroligt stærkt sammenhold og vi arbejder godt sammen. I denne sag kom flere strøgvagter for at hjælpe os i sagsbehandlingen indtil politiet ankom til stedet. Ved denne sag var vi omkring 5-7 vagter som bidrog til selve tilbageholdelsen og sagsbehandling af begge tyve. 

Politiet valgte at tage de to butikstyve med på politistationen. Senere har vi set på Politiets twitter profil, at tyvene blev fremstillet i grundlovsforhør - sigtet for at have stjålet for lige over 1.000.000 kr. 

På vores vagt-rapport har vi noteret at parret havde stjålet tyvekoster for mere end en million kroner:

En pels (værdi 895.000 kr.)
Fire tasker ( værdi 118.000 kr.)
I alt 1.013.000 kr.

Der er nu afsagt dom i sagen: 

Manden fik 8 måneders fængsel og indrejseforbud i 6 år.
Kvinde fik 5 måneders fængsel og indrejseforbud i 6 år.

 

Pas ekstra godt på dit hjem

Bliv sikret mod indbrud, vandskade og brand i dit hjem og få en tryggere hverdag.
Sker der noget, er vi klar til at reagere på Danmarks største kontrolcentral med landets største vagtberedskab. 

Læs mere om alarmen

Flere historier fra Danmarks største vagtberedskab

Vagtassistent smiler foran sine skærme

Du reddede mit liv!

Det var den besked Jesper fik, da han havde hjulpet en kunde i nød ved, at reagere hurtigt, da kunden havde brug for hjælp. 

Læs Jespers historie
Vagt Flemming lyset med lommelygte ind i et mørkt rum

Fanget af politihund

Under 2 minutter efter, vi modtog et alarmsignal fra en kunde, var G4S vagt og politi allerede på vej mod adressen.  

Læs om jagten
Vagt står foran sin vagtbil

Hjalp forfrossen kvinde

Christian var på patruljevagt og opdagede ved et tilfælde en kvinde, som var faldet vandet, og hjalp hende med førstehjælp.

Læs hvad der skete
Mange skærme foran vagtassistent på kontrolcentralen

Du har indbrud lige nu

"Der er indbrud i dit hjem, bliv i soveværelset til hjælpen når frem". Der var indledningen på en intens samtale, vi havde med en kunde.  

Læs hvad der skete
Kontrolcentral og skærme

Fik dement i sikkerhed

En nat opdagede vi en person, der virkede fuld, som flakkede rundt på en industrihavn. Det var en farlig situation. 

Dement ved havn
Patruljevægter Christian foran sin vagtbil

Tyve smed pengeskab

På en nattevagt fik vagt Christian et alarmopkald fra en skole. Da han ankommer var tyvene allerede i gang.

Læs om pengeskabet
Joan arbejder på Storebælt

Hjælp over Storebælt

Følg Joan, som er trafikassistent på Storebælt, og få indblik i den service du kan få af hende og hendes kolleger, når du passerer Storebælt. 

Service over broen
Vagtassistent Søren en ældre og vellidt kollega på kontrolcentralen

Sørens vagthistorier

Alle på vores kontrolcentral kender vagtassistent Søren, og hans mange historier fra dengang han var patruljerende vagt.

Læs Sørens historier
Nisser og G4S vagter

Nisser på loftet

På en dagvagt kørte to G4S vagter ud på en alarm fra et rådhus. Da de nåede frem, fandt de to nisser, som havde sat alarmen i gang.

Læs hele historien