Christian hjalp forfrossen kvinde

Af Betina Bruun Fassbender

Natten begyndte, som så mange andre, for Christian, der var på patruljevagt i Vejle. Han kørte rundt til flere forskellige virksomheder, for at sikre, at de var forsvarligt lukket- og låst af, at lyset, kaffemaskinen var slukket, samt at der ikke er noget mistænkeligt omkring bygningerne.

Christian fortæller ”Jeg var egentlig færdig med mine tilsyn den nat, og kørte lidt rundt i Vejle. Da jeg tidligere på aftenen var blevet kaldt på en opgave hos en kunde, kørte jeg tilbage for, at tjekke at alt var i orden. Her så jeg et vådt spor. Jeg fulgte sporet og fandt en ung kvinde. 

Hun var faldet i en sø og vidste ikke lige, hvordan hun kom videre derfra. Jeg gav hende psykisk førstehjælp og prøvede at få lidt informationer om hendes alder, om hvor hun boede, om hun kunne huske hvilken dag det var m.m. Jeg har været brandmand i 14 år, så jeg havde en god ide om, hvad jeg skulle gøre. 

Kvinden mente, at hun havde siddet der, i drivvådt tøj med en temperatur på 6 grader udenfor, i mere end en time. Så hun var meget forfrossen. Jeg talte med hende hele tiden. Hun rystede af kulde og blev ved med at lede efter sin telefon og sine nøgler. Jeg lånte hende min jakke, og prøvede at få hende til at tale om noget andet. Jeg spurgte, om hun var blevet udsat for en forbrydelse, eller om hun var blevet skubbet i. Men det svarede hun nej til. 

Efter jeg havde ringet efter hjælp, kontaktede jeg G4S kontrolcentralen og fortalte, at jeg blev hos hende til ambulance eller politi ankom. Og hvis der kom en alarm i mit område, så var de nødt til at sende en anden vagt. 

Politi og ambulance kom hurtigt. Jeg overgav hende til dem, og fortalte, hvad hun havde fortalt mig og hvad jeg havde oplevet,mens jeg var der. De takkede mange gange for min hjælp.

Jeg er så glad for, at jeg fandt hende og kunne hjælpe hende.”

Vil du også gøre en forskel for andre?

Få job i G4S og bliv en del af omkring 2.000 medarbejdere.
Vi arbejder alle målrettet og dedikeret på, at levere sikkerhed og tryghed til danske hjem, virksomheder med flere. 

Se ledige stillinger