Gode råd til at undgå indbrud

Du kan selv gøre meget for, at undgå indbrud i dit hjem. Her har vi sammensat en række gode råd til, hvordan du kan sikre din bolig mod indbrud når du skal på ferie eller andet. 

Beregn din pris på en G4S alarm

Lad lyset tænde og slukke

Brug tænd-sluk ure, eller SMARTswitch hvis du har en SMARTalarm, til at tænde og slukke lys i huset - det får dit hjem til at se beboet ud. Indstil tænd/sluk funktionen således, at der sker forandringer fra dag til dag, eller time for time.

Sørg for at der både er lys i værelser, som vender ud mod gaden og ud mod bagsiden af huset.

Efterlad dit ”hverdagsrod”

Et fuldstændigt ryddet hjem signalerer, at beboerne ikke er hjemme. Efterlad derfor lidt “hverdagsrod” såvel indendørs og udendørs. Lad fx en kaffekop og tallerken stå på køkkenbordet og efterlad børneværelser almindeligt rodet.

Udendørs kan du efterlade ting, fx bolde, løbehjul, trillebør, vandslange og tøj på tørresnoren - efterlad kun ting, som ikke kan benyttes som “indbrudsværktøj”.

Træk ikke alle gardinerne for

Undlad at trække alle gardinerne for, da et hjem med nedrullede gardiner døgnet rundt virker efterladt.

Du kan med fordel lade gardinerne være trukket fra i de rum, hvor du har efterladt noget “hverdagsrod”, fx i køkkenet og på børneværelserne.

Lad radioen være tændt

Lyd i huset er et godt supplement til lys og er med til at gøre indbrudstyven usikker på, om der er nogen hjemme eller ej - særligt i dagtimerne, hvor lys i huset ikke har samme effekt som i aften/nattetimerne.

Brug fx tænd/sluk ur eller SMARTswitch sammen med en simpel radio - og husk at skrue godt op for lyden.

Slå ringeklokken fra

Har du en ringeklokke ved din hoveddør, er det en god ide, at pille batterierne ud af den, inden du tager på ferie. Det fjerner en af indbrudstyvens muligheder for at sikre sig, at ingen er hjemme - og gør derfor indbrudstyven utryg.

Ønsker du, at kunne se hvem der ringer på din dør, mens du er væk, så køb en smart ringeklokke med kamera og app i G4Sshoppen.

Køb ringeklokke med kamera

Bed din nabo, eller én du kender, om at:

 • Tømme postkassen
 • Smide skrald i skraldespanden
 • Parkere en bil i din indkørsel
 • Slå græs og vande blomster
 • Holde øje med “unaturlige” ting og markeringer*
 • Ringe til dig, hvis der sker noget

* Markeringer bliver brugt af indbrudstyve til, at finde ud af om beboerne er bortrejst. De fortæller andre indbrudstyve eller medhjælpere, at huset er et potentielt godt mål for indbrud. Det kan være en vandflaske, som stilles et “irriterende” sted, en dørmåtte som er rejst op, en lille pind som stilles op ad hoveddøren og andet. Er vandflasken ikke fjernet, dørmåtten ikke lagt ned, pinden ikke væltet og så videre, indikerer det, at beboerne er bortrejst. 

Det kan også være markeringer som fx at der er tegnet kridtstreger på fliserne, på postkassen eller på husnummeret. Få straks fjernet sådanne markeringer, og hold ekstra øje med boligen i tiden derefter.

 

Læs om naboer der hjælper hinanden

Skal du på ferie?

Følg disse råd, og gør det sværere for indbrudstyven, at finde ud af om du er ferie.  

Sociale medier

Indbrudstyve er også på Facebook og andre sociale medier.

Undlad opdateringer, så længe du er bortrejst. 

Autosignatur

Undlad at informere om, at du er bortrejst i din mail autosignatur.

Skriv i stedet fx “jeg er ikke på kontoret”.

Viderestil

Har du en fastnettelefon, kan du viderestille den til din mobil. 

Undlad at indtale ferie-beskeder på fastnet-telefonsvarer og/eller mobilsvarer.

Mærk, gem og dokumenter dine værdier

Sørg for at en indbrudstyv ikke kan se dine mest værdifulde genstande udefra. Gem gerne fotos, kvitteringer og samt serienumre på dine værdigenstande, så de er klar til en eventuel forsikringssag. 

Anskaf dig eventuelt et værdiskab til vigtige dokumenter, kontanter, arvestykker, ure, smykker og mærk dine yndlings genstande med DNA-væske, så politiet kan se, at de er knyttet til dig. 

Køb værdiskabe og DNA-væske

Sådan gør du det svært for indbrudstyven

 • Få installeret kraftigt udendørs lys med bevægelsessensor
 • Lås haveredskaber og værktøj inde 
 • Forsink indbrudstyven ved at låse indvendige døre 
 • Få gode låse eller sikkerhedsbeslag på døre og vinduer
 • Klip hækken ned eller overvej højden på dit plankeværk
 • Få en tyverialarm til at sikre din bolig

Lad os holde øje med dit hus

Med en alarm fra G4S, er dit hus overvåget, døgnet rundt og året rundt. Når du slår alarmen til, holder vi øje. Hos os får du adgang til Danmarks største døgnbemandede kontrolcentral og vagtberedskab, som er klar til at reagere.

Læs mere om en G4S alarm