Gode råd når du skal vælge alarm

Her kan du finde svar på nogen af dine spørgsmål om alarm. Hvis du overvejer at få en alarm i dit hus, men er i tvivl om hvilken løsning, der er bedst og hvad fagudtrykkene betyder.

Jeg har ikke noget at stjæle. Hvorfor skal jeg have en alarm?

Som regel ved tyven ikke på forhånd, hvad der er eller ikke er af værdier. De fleste indbrud giver ikke tyvene den helt store gevinst. Ofte lykkes det tyven at stjæle lidt smykker, nogen kontanter og måske noget spiritus. Og selvom udbyttet måske kun er et par hundrede eller et par tusinde kr. pr. sted, så kan det alligevel godt betale sig. Hvis tyven har haft god tid, kan han have gennemrodet hele huset. 

Langt de fleste af vores kunder, vælger at få en alarm for at få trygheden (tilbage). Det er ofte ikke de materielle værdier, der er vigtige for dem. Langt de fleste ting er forsikret og kan erstattes. Dog med undtagelse af fx arvesmykker, som har stor affektionsværdi - og som desværre er rigtig populære hos tyvene, da de er lette at sælge videre.

Hvilken løsning / hvor mange dimser har man typisk brug for?

Det gælder om at have den rigtige dækning. Og hvad er den rigtige dækning så? Det er den alarmpakke, der sikrer dit hus bedst mod indbrud og giver dig og din familie tryghed i hverdagen.

Der er rart at kunne en masse smarte ting, men ofte er det slet ikke nødvendigt - og det er sjældent at det bliver brugt, når først det er installeret. Det er selvfølgelig op til dig at vurdere, om du vil betale for ekstra features. Men du skal bare være opmærksom på, om det er nødvendigt eller mere "for sjov".

Det er lidt som med forsikringer. Der er ingen grund til at være overforsikret, men samtidig skal du heller ikke være underforsikret.

Du kan vælge mellem mange forskellige typer sikring. De fleste tyverialarmer består af:

  • En central, der sender signaler til kontrolcentralen, hvis alarmen er koblet til en
  • Betjeningspanel (måske indbygget i centralen), hvor du fx kan slå alarmen til og fra. Betjeningspanelet er ofte placeret tæt ved den meste anvendte indgangsdør
  • Rumfølere/detektorer/bevægelsessensor, der kan dække større arealer - fx et rum. Detektoren holder øje med, om der er bevægelse inden for dens rækkevidde, og kan sætte alarmen i gang. Nogle detektorer er med indbygget kamera, så du også kan se, hvad der har sat alarmen i gang.
  • Åbningskontakter/dør-/vinduessensorer, der registrerer, hvis en dør eller et vindue bliver åbnet. Bliver bl.a. brugt til "skalsikring"
  • Sirene, der udsender en høj hyletone, hvis alarmen går i gang. Det stresser tyven.
  • App, hvor du kan betjene alarmen - uanset hvor du er

Hvor mange fx. detektorer og vindue-/dørsensorer, der er nødvendige, er forskelligt. Det afhænger bl.a. af husets størrelse/indretning og dine personlige ønsker.

Skal jeg vælge detektorer eller "skalsikring"?

Ofte vil vi foreslå en kombination af detektorer og "skalsikring". Men det afhænger af, hvad dit behov er.

Detektorerne bliver ofte også kaldt rumføler eller bevægelsessensor. De dækker rummene indvendigt. De registerer, hvis der er bevægelse i rummet. Vi anbefaler, at du som minimum har en detektor i centrale gennemgangsrum og i hvert af de værelser/rum, hvor der er værdier. Hos os kan du også vælge at få dine detektorer med indbygget kamera. Så kan du selv følge med og se, hvad der sker. De fleste af vores kunder vælger dog alm. bevægelsessensorer uden kameraer i soveværelset.

"Skalsikring" sikrer selve skallen på dit hus - dvs. vinduer og døre. De registrer, hvis en dør eller et vindue bliver åbnet. Der kan være flere grunde til at vælge "skalsikring". Det kan fx være, hvis du har flere store kæledyr (hunde og katte), der skal kunne gå rundt i hele huset. En komplet "skalsikring" kræver, at der er en åbningskontakt på alle vinduer og yderdøre i huset. 

Med en komplet "skalsikring" kan du slå alarmen til, når du er hjemme. Det kan du også, hvis du har valgt en løsning med detektorer. Det kræver blot, at du har valgt, hvilke områder af huset, der skal være "slået til" og hvilke du skal kunne gå rundt i uden af sætte alarmen i gang.

Hvem skal have en alarm?

Alle kan have glæde af en alarm – også selvom årsagerne til at få en alarm er vidt forskellige. Langt de fleste vælger at få alarm pga. den tryghed, den giver. Samtidig kan en alarm virke præventivt mod indbrud. Med en alarm ved I altid, hvad I kommer hjem til. I får besked, hvis der sker noget i huset. 

Vores mangeårige erfaring viser desværre, at mange først vælger at få en alarm, efter at de har haft indbrud. Og der er alarmen med til at give dem trygheden tilbage. 

Heldigvis vælger mange også at få alarmen uden at have oplevet et indbrud. Det kan være, når børnene skal til at gå alene hjem fra skole – og derfor er de første der kommer hjem. Eller hvis de skal være meget alene hjemme. Der kan en løsning, hvor de kan slå alarmen til, mens de er hjemme, være en god idé. Og for rigtig mange er det bare visheden om altid at få besked, hvis der sker noget, der er årsagen til at få alarm.

De fleste alarmer er installeret i huse, rækkehuse, sommerhuse eller i stue-lejligheder. 

 

Kan jeg have alarm, når jeg har kæledyr?

Ja - der findes forskellige løsninger afhængig af, hvilke og hvor mange kæledyr du har. Og om de skal kunne gå frit omkring i hele huset, mens alarmen er slået til.

Du kan fx få detektorer, som tillader dyr op til en vis størrelse at gå rundt, uden at alarmen går i gang. Hvis dine kæledyr kun er i bestemte rum, når du ikke er hjemme, kan du vælge kun at slå alarmen delvist til i de andre ”zoner” af huset.

Du kan også vælge at få ”skalsikring”, hvor du sikrer ”skallen” af dit hus – altså vinduer og døre. Så kan dine kæledyr frit færdes overalt inden for. Men ofte er ”skalsikring” en dyrere løsning end detektorer. Alle vinduer og døre skal nemlig sikres. Hvorimod detektorer dækker et større område.

Hvad betyder det, at vagten tjekker indendørs?

Hvis din alarm har været i gang, rykker vagten ud og tjekker, om der har været indbrud eller om det bare var en falsk alarm. Vagten kigger efter synlige tegn på indbrud. Hos nogen alarmselskaber går vagten kun en runde udenfor huset. 

Når vagten også tjekker huset indvendigt, sikrer det, at der ikke gemmer sig nogen i huset. Samtidig sørger vagten for at mindske evt. skader. Det kan være ved at slukke for vandet, dække en knust rude midlertidigt til indtil det kan blive ordnet rigtigt. 

Hos os er det en selvfølge, at vagten tjekker huset indvendigt. Men det er det ikke hos alle alarmselskaber. Vi installerer en nøgleboks, så vagten kan komme ind.

 

Hvad er forskellen på alarm med og uden abonnement?

De fleste alarmer med abonnement er koblet til en kontrolcentral. Her overvåger personalet alarmen og kan sende en vagt, hvis det er nødvendigt. Det er alarmselskabet, der sørger for, at alarmen virker, og at der bliver reageret ved alarm. Alarmselskabet sørger som regel for både at installere alarmen, at servicere og reparere den og at sende en vagt til dit hus ved alarm. 

Det kan dog være meget forskelligt, hvad abonnementet indeholder. Hos os er service, reparation og vagtudrykning altid indeholdt i vores total-abonnement. Derfor kender du altid udgifterne på forhånd. Samtidig er INDVENDIGT vagttjek en selvfølge hos os. Det er ikke altid tilfældet hos andre leverandører. Husk derfor altid at tjekke, hvad der er med og ikke er med.

Du kan også vælge en ”gør-det-selv-alarm” uden abonnement. Den skal du selv installere og efterfølgende sørge for løbende vedligeholdelse af. Hvis alarmen går i gang, skal du selv tjekke, om der er indbrud. 

 

Skal jeg vælge en lokal leverandør eller en landsdækkende?

xxx

Er der noget særligt jeg skal være opmærksom på?

Skjulte afdragsordninger - indhold i abonnementet