Aalborg Forsyning: e-learning som adgangskort

Hos et af Nordjyllands største forsyningsselskaber er sikkerheden og forebyggelse mod diverse risiko altafgørende, for at organisationens drift kan fungere. 

02/28/2022

Af Ditte Christine Wind

Arbejdsmiljøsikkerheden i top

Hos Aalborg Forsyning er sikkerhed en topprioritet for hele organisationen. Med en position som højrisiko virksomhed, har virksomheden en ambition om at eliminere ulykker, hvilket betyder at der er et særligt fokus på, at alle medarbejderne er indforstået med betingelserne for at skabe et trygt og sikkert arbejdsmiljø.


Derfor har Aalborg Forsyning sat et klart krav om, at alle som arbejder i eller for forsyningen, skal gennemgå forsyningens digitale kurser om miljø og arbejdsmiljø. Men hvordan sikrer man sig, at medarbejderne – interne som eksterne – gennemgår de kurser, de skal, før de får adgang til arbejdspladsen? 

 

E-learning som adgangskort 

Aalborg Forsyning har adgangskontrolsystemet Symmetry, der leveres af G4S. Tidligere blev alle ansatte og eksterne parter manuelt oprettet i adgangskontrolsystemet, når de skulle have adgang til forsyningens bygninger eller tilladelse til at arbejde på eksterne lokationer. Når medarbejdernes adgang skulle forlænges eller opdateres, krævede dette også manuel håndtering fra forsyningens side. 


Aalborg Forsyning havde et klart ønske om at forenkle denne proces. Derfor gik G4S sammen med Aalborg Forsyning og Conzentrate, der leverer forsyningens Learning Management System, Learning Arena, om at koble Learning Arena på adgangskontrolsystemet.

Resultatet heraf blev, at hver gang en medarbejder nu gennemgår et af Aalborg Forsynings obligatoriske e-learningkurser om arbejdsmiljøsikkerhed, oprettes vedkommende automatisk i G4S Symmetry med en profil, der matcher den læring, som er gennemgået.

På den måde er Aalborg Forsyning sikre på, at de kompetencer en medarbejder eller ekstern besøgende tilegner sig via den digitale læring, har en direkte sammenhæng med de dele af lokationen, hvortil adgangskortet er gyldigt.

”Vi er seriøse omkring vores sikkerhed. Det har været en vigtig prioritet for os, at det kun er de medarbejdere, der har gennemført kurset, som får adgang til arbejdspladsen.”

– Allan Jeppesen, IT-projektleder hos Aalborg Forsyning

 

En enkel og smidig proces

Alle medarbejdere oprettes automatisk i Learning Arena LMS, og interne såvel som eksterne påmindes automatisk, når det er tid til at opdatere deres kompetencer for at forny sit adgangskort.

 

Således har Aalborg Forsyning fået en smidig og struktureret oprettelsesproces, samt en automatiseret påmindelse om fornyelse til brugerne, så det i sidste ende kræver minimal daglig drift for Aalborg Forsyning. Dette frigiver dermed menneskelige ressourcer, som i stedet bruges på at forbedre den daglige operative drift. Aalborg Forsyning har med den nye platform både optimeret sikkerheden markant for interne og eksterne medarbejdere, og har samtidig opnået en operativ optimering. 

”Hos G4S er vi glade for det samarbejde, vi har med både Aalborg Forsyning og Conzentrate. Vi har i samarbejdet fået lavet en rigtig god og let løsning, hvor vi hjælper Aalborg Forsyning med at have styr på alle deres medarbejdere og gæster.”

– Casper Nielsen, Installationsleder hos G4S

 

Læs også: Elektronisk adgangskontrol til din virksomhed

Spar pengene på låsesmeden, og få styr på nøglerne til din virksomhed. Med elektronisk adgangskontrol bestemmer du selv, hvem der skal have adgang til din virksomhed og hvornår. 

LÆS MERE

Gå ikke glip af nyeste viden!

Få automatisk besked når vi udgiver ny viden.

Ja tak, hold mig opdateret!