G4S udvalgt til at sikre øget tryghed i Aarhus Kommune

Et nyt strategisk samarbejde mellem G4S og Aarhus Kommune skal øge både tryghed og sikkerhed i den østjyske storby. 

 

05/16/2022

Af Haris Krajisnik

Rammeaftaler med Aarhus Kommune

G4S har for nyligt vundet to ud af tre rammeaftaler med Aarhus Kommune, der indebærer service, reparation og installation af nye videoovervågningsanlæg samt indbrudsalarmer i dele af byen gennem de næste to år.


Ensrettede indbrudsalarmer og videoovervågning

Udover service og reparation af kommunens 285 eksisterende indbrudsalarmer i området, forpligter G4S sig til at nye anlæg passer ind i kommunens strategi om at ensrette deres udvalg af sikkerhedsløsninger, så de passer ind i en række fælles systemer. Aarhus Kommune har i en lang årrække haft mange forskellige leverandører til at varetage kommunens forskellige sikkerhedsbehov, men strategien om at ensrette løsningerne, gør det nemmere for kommunen at samle og ensrette serviceringen af anlæggene fremadrettet. 

På videoovervågning går strategien på at udvide med et intelligent video management overvågningssystem. For udover at videoovervågning i sig selv har en præventiv effekt, vil overvågningssystemet tillade vagtpersonalet at følge med og reagere i realtid, samt kommunikere til eventuelle ubudne gæster direkte via et højttalersystem. Det giver et forspring til vagtpersonalet, der førhen først kunne afværge hændelser, når de nåede frem til stedet.

"Vores anlæg placeres primært på lokationer, hvor der er et øget behov for tryghed. Det kan eksempelvis være skoler, bosteder og institutioner i kommunen, som kan drage nytte af den præventive effekt, vores anlæg har," fortæller Søren Bergenhammer Rasmussen, Key Account Manager hos G4S.

En bæredygtig sikkerhedsstrategi

Rammeaftalerne forventes at danne grundlag for, at Aarhus Kommune i samarbejde med G4S kan sætte en endnu mere bæredygtig retning for kommunens sikkerhedsstrategi. Det indebærer blandt andet en løbende elektrificering af G4S' bilflåde, installation af højkvalitetsprodukter med lang levetid og et stort fokus på at servicere, reparere og optimere kommunens eksisterende anlæg - og dermed forlænge levetiden på dem. 

"Når et anlæg alligevel trænger til udskiftning, har vi i G4S et stort fokus på at genanvende det elektronisk affald. Faktisk har vi en genanvendelighedsgrad på næsten 100%," fortæller Søren og fortsætter, "Vi indsamler årligt over 170 tons elektronisk affald, hvor næsten alt istandsættes og genanvendes."

Også socialt forventes samarbejdet at bidrage til kommunen. Udover at skulle medvirke til at øge sikkerhed og tryghed i kommunen, dedikerer G4S sig til at arbejde for at skabe flere jobs, hvilket forventeligt blandt andet vil inkludere lærlingepladser.


Læs også: Tyverialarm til erhverv

Få beskyttelse af dine vinduer, døre og rum med overvågning og vagtudrykning 24/7/365. Læs mere om hvordan tyverialarmer kan sikre din virksomhed mod indbrud og ubudne gæster. 

LÆS MERE

Gå ikke glip af nyeste viden!

Få automatisk besked når vi udgiver ny viden.

Ja tak, hold mig opdateret!