G4S øger sikkerheden på 30 Shell servicestationer i Danmark.

Samarbejdet omfatter cloudbaseret adgangskontrol, tidsstyrede låse og et smart management system.

 

03/01/2023

Af Haris Krajisnik

Plaget af ubudne gæster

Tank- og servicestationer er attraktive mål for tyve, der enten tager for sig i butikkens frit tilgængelige varesortiment eller går målrettet efter større værdigenstande, tobaksvarer og kontanter. Ofte kan tyven forsvinde fra gerningsstedet med tyvekosterne i armene, hvilket minimerer tyvens behov for at organisere større transport samt at involvere andre i tyveriet. 

Risikoen for tyveri er noget DCC Energi, der driver Shell servicestationerne i Danmark, kan nikke genkendende til. Derfor tog man kontakt til sin mangeårige samarbejdspartner, G4S, for at afsøge muligheden for en sikkerhedsløsning, der kunne ruste selskabet endnu bedre mod de langfingrede besøgende. 

 

Inddragelse af kundens behov

Projektet blev indledt med en åben og konstruktiv dialog, der havde til formål at afdække DCC Energi og deres forpagters udfordringer, ønsker og behov. Her fandt man, at tobaksvarer jævnligt var mål for tyverier og at gerningsmændene hurtigt kom afsted med varer for store beløb. Tyverierne udgjorde også en risiko for stationernes medarbejdere, der kunne opleve ubehagelige trusler fra tyven for at kunne påtvinge sig adgang. Det kom også frem, at der i forbindelse med netop tobaksvarerne var en øget risiko for svind.

Hidtil skulle man ændre koder til butikkens lokaler, værdirum og tobaksskabe hver gang en medarbejder sagde op eller blev afskediget. Det var en besværlig proces, der var sårbar for fejl og forglemmelser. På baggrund af denne dialog, gik G4S til tegnebrættet og sammensatte en løsning, der tog hånd om de vigtigste sikkerhedsudfordringer, der var blevet kortlagt. 

 

Smart adgangskontrol og tidsstyrede låse

For at mitigere risikoen for hurtige tyverier af tobaksvarer, indførte G4S tidsstyrede låse på servicestationernes tobaksskabe. De tidsstyrede låse forsinker tyveriet betydeligt og øger tyvens risiko for at blive pågrebet af politiet. For samtidig at sikre, at tobaksskabe ikke blev efterladt åbne med henblik på tyveri og svind, blev disse også udstyret med tidsstyrede alarmer. For at løse udfordringen med udskiftning af medarbejdere, indførte G4S i samme omgang et cloudbaseret adgangskontrolsystem på stationernes tobaksskabe. Låsesystemet er digitalt og brugervenligt, og DCC Energis forpagtere kan oprette og frakoble digitale nøgler på få minutter - uden at behøve at være på lokationen. 

“Det er præcis den form for enkelthed og automatisering, som kunden ønskede,” fortæller Ole Trollesborg, Account Manager i G4S og fortsætter; “det har hele vejen igennem været vigtigt for os at sikre, at vi hævede sikkerheden på stationerne og samtidig gjorde det nemt og brugervenligt for stationspersonalet, så de uden unødvendige forstyrrelser kan fokusere på at drive deres kerneforretning”. 

 

Færre tyverier og mindre svind

Resultatet af sikkerhedsløsningen står klart for Thomas Nørbæk, der er direktør i TCB Retail, som forpagter tankstationerne. Han kan glædeligt konstatere, at udviklingen går den rigtige vej efter implementering af den nye sikkerhedsløsning, og at omfanget af tyverier og svind er faldet. 

“Grundlæggende har det nye system givet færre bekymringer. Vi har nu fuldt overblik og kontrol over adgangen til stationerne. Samtidig mindsker det risikoen for tyveri, pga. de tidsstyrede låse. Derudover bliver det nemmere for vores medarbejdere at fokusere på den daglige drift, når sikkerhedsløsningerne er effektive og lette at betjene,” afrunder Thomas Nørbæk.

 

Gå ikke glip af nyeste viden!

Få automatisk besked når vi udgiver ny viden.

Ja tak, hold mig opdateret!