Trafikken glider let og smidigt over Storebælt - hele året rundt

G4S varetager betalingsstation driften af Storebæltsforbindelsen i Danmark, hvor vi er med til at sikre en smidig og effektiv trafik af op til 56.000 køretøjer om dagen.

 

06/02/2022

Af Haris Krajisnik

Broen der forbinder Sjælland og Fyn

Storbæltsforbindelsen er en kombineret bro og tunnelforbindelse, der forbinder Sjælland og Fyn. I mere end 20 år har danskerne krydset den i alt 18 kilometer lange bro - og det estimeres at forbindelsen bidrager til det danske samfund med en værdi tilsvarende op til 9 milliarder kroner årligt. 

G4S og A/S Storebælt har samarbejdet siden 2016. Det stærke og fortræffelige samarbejde resulterede i 2020 en forlængelse af samarbejdet i yderligere 3 år.

"Forlængelsen vidner om teamets forpligtelse til at opbygge et partnerskab bestående af tillid og respekt for vores kunde," siger Julian Rudland, der er vagtdirektør i G4S. "Vi er fuldstændigt fokuserede på samarbejdet og arbejder i tæt kontakt med Storebælt-teamet for at sikre, at eventuelle driftsmæssige problemer løses omgående og at vi leverer et yderst højt serviceniveau."

 

Effektiv og smidig drift

I gennemsnit krydser 30.000 køretøjer af alle former og størrelser broen dagligt - omkring fire gange så mange, som der tidligere sejlede med færgeoverfarten. Det er G4S, der varetager den daglige drift af betalingsanlægget på broen, der omfatter mere end 10 spor i hver retning.

“Når en bilist oplever problemer betalingen, står vores team og deres trafikleder klar til at hjælpe den enkelte bilist. Dette gør vi typisk via et stemmelink” siger Brian Zimmermann, der er afdelingsleder hos G4S. ”Vi kan også slå videoovervågningen til i en bestemt vognbane, så vi kan se betalingsautomaten og hjælpe personen på afstand. Det gør, at vi ikke behøver at gå til banen fysisk og i stedet hurtigt og enkelt kan løse udfordringen for bilisten.”

 

Digitalisering sikrer bedre arbejdsforhold

G4S teamet har deres base i trafikkontrol- og overvågningsrummet med direkte udsigt over betalingsanlægget. Her kan medarbejderne tilgå skærme, der giver det komplette overblik over de enkelte baner og tilstanden på det tekniske udstyr. Selvom kontakten med bilisterne primært foregår via et stemmelink, er der altid en medarbejder til stede ude på betalingsanlægget, der kan hjælpe fysisk.

I samarbejde med Storebælt har G4S implementeret et nyt driftssystem, der sikrer en væsentlig optimering af den daglige drift. Det indgår som en del af A/S Storebælts digitaliseringsstrategi for at forbedre sikkerheden for både bilister og ansatte. Driftssystemet har til fulde forandret både sikkerhed og de fysiske arbejdsforhold for G4S medarbejderne, der før implementeringen ofte gik op til 12 km på en enkelt vagt, når de bevægede sig frem og tilbage på betalingsanlægget for at hjælpe bilisterne.

"Det er en travl og kompleks operation, og vi er her for at holde trafikken kørende," siger Brian. "Vi arbejder hårdt for at levere den bedste kundeservice - og førhen kunne det godt være et meget anstrengende job. Driftsoptimeringen har medført både sundheds- og sikkerhedsfordele for medarbejderne, idet de ikke længere behøver at være fysisk til stede på betalingsanlægget."


Teknologisk fremskridt er en garant for god service

Kombinationen af dygtige medarbejdere og smart teknologi er medvirkende til, at op til 6.000 køretøjer kan krydse betalingsanlægget i timen. Den nuværende rekord for en enkelt time er 5.600 køretøjer.

Hver vognbane er udstyret med op til fire videokameraer, som fotograferer alle køretøjer og registrerer deres registreringsnummer. Dette giver trafikadministratoren bedre forudsætninger for at yde den bedste service til bilisterne. I de baner, hvor kontanter kan anvendes som betalingsalternativ, anvendes et G4S-system til at tælle pengene, og et tilhørende nøglekort, så medarbejderne kan få fat på kontanterne. Derfra håndterer en transportpartner pengene.

Bilister, der krydser Storebælt, kan vælge mellem en række forskellige betalingsmuligheder ved betalingsanlægget; brobizz, kontanter, kredit- eller betalingskort, nummerpladegenkendelse eller mobilbetaling. I tilfælde af, at et køretøj har udfordringer med at benytte en af de betalingsmuligheder, vil et G4S team altid stå klar til at assistere med betalingsprocessen.

I tilfælde af et køretøj overskrider en vis størrelse, vil trafiklederen fra G4S sørge for, at en følgebil står til rådighed, så køretøjet kan komme sikker gennem anlægget og over broen. Dette kan ske op til flere gange om dagen og arrangeres over telefonen - også med kort varsel. Udrykningskøretøjer kan på samme måde informere trafiklederen telefonisk, så der er en fri vognbane til rådighed.

Læs også: Videoovervågning til din virksomhed

Videoovervågning sikrer kontrol over alle vinduer, døre og rum i din virksomhed. Læs mere og bliv klogere på hvordan videoovervågning kan reducere risikoen for uautoriseret adgang og optimere trygheden hos ansatte. 

LÆS MERE

Gå ikke glip af nyeste viden!

Få automatisk besked når vi udgiver ny viden.

Ja tak, hold mig opdateret!