Om bevægelsessensorer

Som navnet indikerer, er det en sensor, der reagerer på bevægelse. Dens opgave er at aktivere en bestemt hændelse eller begivenhed et andet sted. Handlingen bliver udløst, når sensoren registrerer bevægelse. Du kan få sensorer med forskellig rækkevidde, men typisk dækker de et rum eller et bestemt område.

 

Reagerer også på varme - kendt som PIR sensor

Nogle sensorer reagerer ikke kun på bevægelse, men også på pludselige varmeudsving, fx varmen fra et menneske. Blandt fagfolk bliver denne type sensor omtalt som en PIR sensor. PIR er en forkortelse for Passiv InfraRød. Det er bl.a. denne type, som vi bruger til vores SMARTalarm.

Sensoren registrerer med infrarødt lys, at temperaturen stiger og falder igen, når en person bevæger sig. Det er altså en kombination af temperaturudsvinget og bevægelsen, den reagerer på.

 

Ingen alarm uden sensorer

Bevægelsessensorens evne til at detektere og aktivere en reaktion eller handling et andet sted betyder, at den er en helt uundværlig del af vores sikkerhedsløsninger og især vores alarmsystemer.
 
Som en del af en tyverialarm, registrerer den varmeudsving og/eller at nogen bevæger sig gennem det rum, den sikrer. Går alarmen i gang, får vores kontrolcentral og den nærmeste vagt besked om, hvad der er sket. På den måde kan vi reagere hurtigt, og hvis der er behov for det, kan vi sende vores nærmeste vagt.

Synsfeltet ser stort set alt

Vores almindelige bevægelsessensor er indstillet til kun at registrere dyr af en vis størrelse. Det betyder, at en sommerfugl eller en flue frit kan flyve rundt uden at aktivere alarmen.

Men kravler en edderkop foran sensorens synsfelt, vil edderkoppen se enormt stor ud og fylde meget. Det kan aktivere alarmen. Derfor råder vi ofte vores kunder til at fjerne spindelvæv i hjørnerne. De kan også vælge detektorer med kamera, så vi kan se, hvad der har aktiveret alarmen.

Kæledyr-venlig sensor

Der skal selvfølgelig være plads til dit kæledyr. Derfor tilbyder vi en særlig slags sensor, hvis du har et kæledyr, der vejer max. 37 kg.

Med dem kan dit kæledyr frit bevæge sig rundt i boligen, uden at aktivere tyverialarmen. Så du kan passe på hele familien.

Sensorer med kamera

Hos os kan du også vælge en sensor med et indbygget kamera, der kan optage video. Ved bevægelse og varmeudsving, optager kameraet, hvad der sker i rummet. Hvis alarmen går i gang, bliver der sendt live video til kontrolcentralen. Det betyder, at vores kontrolcentral hurtigere kan konstatere, om der er tale om et reelt indbrud og reagere. 
 
Videoklippet er med det samme også tilgængelig i den app, som følger med vores alarm. Så kan du også selv se, hvad der sker.

Få placeret sensorerne korrekt

Fordi sensorerne reagerer på pludselig temperaturstigning og bevægelse, er det vigtigt, at de bliver placeret hensigtsmæssigt i boligen. Vores sikkerhedskonsulenter har stor erfaring i, hvordan de placerer sensorer korrekt. På den måde nedbringer vi antallet af de teknik-/fejlalarmer, der kan genere vores kunder.

Sensorer på døre og vinduer

Du kan også få sensorer, der sikrer vinduer og døre. De registrerer ikke bevægelse på samme måde, som en traditionel bevægelsessensor. De registrerer, om et vindue eller en dør bliver åbnet.

Vi oplever i dag, at flere af vores kunder vælger at sikre boligens vinduer og døre. Så de frit kan bevæge sig rundt i boligen, med alarmen slået til på alle udvendige døre og vinduer. Det giver ekstra tryghed i hverdagen til flere af vores kunder.

Sikkerhedskonsulenten anbefaler

En indbrudstyv ønsker for alt i verden ikke at blive opdaget. Vi anbefaler, at du får installeret bevægelsessensorer og kraftig udendørsbelysning omkring dit hjem og ved din indkørsel. Det gør arbejdsbetingelserne svære og utrygge for indbrudstyven, og kan være med til at aktivere naboernes opmærksomhed.
 
Med en G4S alarm anbefaler vi, at du får sikret boligen med sensorer i de rum, som indbrudstyven går igennem, eller er interesseret i. Det er typisk rum som din stue, dit soveværelse, fordelingsgangen med flere. 

G4S alarm til ethvert behov

Som du kan læse, kan du få sensorer til ethvert behov. Tal eventuelt med en af vores sikkerhedskonsulenter omkring dine muligheder for at sikre dit hjem mod indbrud med en G4S alarm.  

Læs mere om en G4S alarm