Overvågningskamera

Med SMART-alarmens videodetektor kan du se, hvad der sker i dit hjem, når du ikke er hjemme. Kameraerne holder øje med et eller flere af dine udsatte rum. Bryder en tyv ind i et rum med et kamera, vil det begynde at optage. På kontrolcentralen kan vi se kameraets billeder og bekræfte, om der er indbrud. Herefter foretager vi de nødvendige handlinger. Politiet kan bruge kameraets billeder i deres opklaringsarbejde. 

Beregn din pris på alarm

Kort om overvågningskamera

Overvågningskameraer holder øje med, hvad der sker i din bolig. Opdager de en indbrudstyv, så går kameraerne i gang med at optage. Fordi kameraerne har en indbygget LED blitz, kan de også optage billeder ved alarm i et helt mørkt rum. Men optager du selv billeder, så tænder blitzen ikke i kameraerne. Det er kun, hvis alarmen bliver aktiveret.  

Læs mere om alarmen

Se hvorfor røgalarmen gik i gang derhjemme

For at du kan føle dig ekstra tryg, får du røgalarmer med til alarmen. Vi sørger for, at røgalarmerne bliver sat de rigtige steder, så du og din familie bliver advaret i tide.

Røgalarmen er overvåget af en videodetektor. Opdager røgalarmen røg, så optager overvågningskameraet billeder fra rummet. På den måde kan du reagere i tide og det kan redde liv. Det kan give dig en tryggere hverdag.


Vi hjælper med opsætningen

Når du vælger en alarm fra G4S, har du ikke ansvaret for opsætning. Når du bestiller en G4S alarm, sørger vi for montering, app og det hele. Vi sørger for, at du får en god intro til appen. Opsætning tager et par timer. Derefter er alarmen klar til brug. 

Vi sørger for, at enheder bliver sat rigtigt, så opsætningen fungerer. Det betyder, at din bolig er bedst muligt sikret, når montering er som den skal være. Nogle vælger at købe en ‘gør det selv alarm’. Den har ikke overvågning og reaktion. Og du skal selv sørge for, at enheder bliver sat rigtigt. 


3 ting du kan se i din app


Live billeder

Hver gang du har lyst til at se, hvad der sker derhjemme fx om din hund sover i sofaen, eller om dit barn er kommet sikkert hjem fra skole, så kan du se live billeder i alarmens app. 

Alarmbilleder

Hvis din alarm bliver aktiveret. Uanset om det er alarmen eller røgalarmen, så går alarmens sirene i gang og kontrolcentralen ved besked. De alarmbilleder kan du selv se i din app.

Billedarkiv

Når alarmen har optaget billeder, kan du vælge at gemme dem i arkivet på din app. Du kan til hver en tid finde dine gemte optagelser fx fra en udvalgt periode i dit arkiv.

Regler for privat overvågning

Er du i tvivl om regler for udendørs overvågning af dit private hjem? Regler for privat overvågning blev lavet om i juli 2020. De nye regler fortæller, at du godt må overvåge udendørs. Også af de offentlige områder ved dit hus. Faktisk op til 30 meter fra din bolig. Eneste krav til de nye regler er, at du skal have synlige skilte på din bolig. Så naboer og andre kan se, at du har udendørs overvågning. 

Overvåger du indendørs er der ingen regler om, at du skal have opsat skilte på dit hus. “Indendørs” er også på din egen private grund. I G4S anbefaler vi dog altid, at du viser, at du har overvågning. Uanset om det er udendørs eller indendørs overvågning. Skiltene nedsætter risikoen for at få indbrud i dit private hjem.

Få et sikkerhedstjek af din private bolig

Overvågningskamera opkoblet med wifi

Alarmen bliver kablet direkte til din egen wifi-router, og den danner sit helt eget krypterede og sikre wifi-netværk. Det gør den, uanset om du har et sikret wifi-netværk eller ej. Går dit internet (wifi) ned, har vores system stadig forbindelse via et GSM/3G modem som backup. Alarmens eget trådløse netværk sikrer dig en hurtig forbindelse samt at du kan se billeder, hvis din alarm går i gang.

Systemet består af trådløse enheder, som er batteridrevet. Det samme gælder for kamera enheder med optager. Enhederne ‘med optager’ har ikke et sd kort. Billeder taget ved alarm og ‘comfort’ (når du selv henter billeder hjemmefra) bliver opbevaret på vores server i 30 dage jf. GDPR-lovgivningen. 

Du kan ikke optage ubemærket med din videodetektor. Når du optager, lyser lampen rødt i dine trådløse kameraer. På den måde er ingen i tvivl, når de bliver optaget med kamera.

Smart overvågningskamera

Der følger en app med til din trådløse alarm. Med den kan du styre din alarm, dine brugere, se alle de trådløse enheder til alarmen og se live billeder fra dine overvågningskameraer.  

Opdager det trådløse kameraet nogen bevæge sig fx en tyv, så optager det billeder. Billederne bliver sendt til din app. Du kan med det samme se billederne, så længe du har din mobil på dig (IPhone, Samsung mv). Kontrolcentralen ved besked. Ved indbrud, reagerer vi hurtigt og kan sende nærmeste vagt. 

Men det bedste ved din app er, at du kan se billeder fra dine trådløse overvågningskameraer, når du vil, på din mobil (IPhone mv.). Du kan også se billeder fra et kamera, når du har lyst.
Har du en IPhone mobil, henter du appen i App Store. Har du en Android mobil, henter du den i Google Play. Uanset om du har en IPhone, eller Android, så hjælper vi dig.

Et alarmsæt indeholder flere små overvågningskameraer

For at gøre det nemt for dig, kan du vælge mellem 3 pakker med små overvågningskameraer. ‘Small’ pakken passer til en lille bolig. ‘Medium’ pakken passer til en mellemstor bolig, og vores ‘Large’ pakke har et sæt enheder, der passer til en stor bolig. Hver pakke består af et sæt enheder, som passer til de fleste private hjem. Uanset om du har en mini, lille, mellem eller stor bolig. 

Pakken består af små kontakter til døre og vinduer, et eller flere sæt overvågningskameraer, en lille sirene, en central, en nem app og et lille betjeningspanel. Til hvert sæt kan du udvide med flere alarm enheder. Derudover kan du bestille vandalarmer og tilkøbe smart pærer og kontakter.  

Når du har bestilt alarmen, sørger vi for, at alarm-sættet dækker din bolig bedst muligt. Vi tjekker også, at de små overvågningskameraer virker, som de skal, og at du kan bruge dem i din app.

Smart overvågningskamera med sensor

Alle vores enheder er batteridrevet. Det betyder, at du får de bedste muligheder for at få en fleksibel alarm. Alarmsystemet har smarte overvågningskameraer. I dem er der en sensor, som kan opdage bevægelse. Hvis sensoren ser noget, aktiverer den alarmsystemet og optager video. Vælger du at have et kamera i hvert hjørne, kan du se en 360 graders vinkel af et rum i din app.

Hvis alarmen går i gang hos dig, kommer der en høj lyd fra sirenen. Med det samme kan du og kontrolcentralen se, hvad der sker. Billederne er ikke 4K. De bliver kun brugt til verifikation af, om der er uønskede personer på stedet, røgudvikling, brand osv.  

Til alarmsystemet kan du vælge flere slags enheder. Du kan vælge sensorer med og uden kamera. Og nogle, der er lavet særligt til hjem med kæledyr. Du kan også vælge sensorer, som opdager, når en dør eller et vindue bliver åbnet. Alle enheder er batteridrevet.

Spørgsmål til overvågningskamera

Hvor er det bedst at have overvågningskameraer i mit hus?

Når du sikrer dit hjem mod indbrud med alarmen med overvågning, så er det bedst at placere kameraerne der, hvor de kan fange en eventuel indbrudstyv. Indbrudstyve vælger at bryde ind i private hjem der, hvor din bolig er mest udsat og nemmest at komme ind af fx en gammel kælderdør hvor låsen er gammel og hvor han kan arbejde uden at blive forstyrret. 

Få et uforpligtende sikkerhedstjek af din bolig

 

Hvor mange overvågningskameraer bør jeg have derhjemme?

Alle boliger og personers behov for at føle sig trygge er forskellige. Det er langt fra nødvendigt at have overvågningskameraer i alle rum. Du kan fx vælge at have et i din stue og et i din gang i kælderen, eller på 1. sal. Vi hjælper dig med at få placeret alarmens enheder bedst muligt, så de sikrer dig, din familie og dit hjem mod indbrud og brand.

Hvordan kan jeg se video, når røgalarmen går i gang?

Når vi monterer alarmen hos dig, opretter vi SMARTregler for din røgalarm og videodetektor. Reglen er, at når røgalarmen bliver aktiveret, så skal optager videodetektoren mod røgalarmen, så vi kan se hvorfor den er gået i gang. Det er smart. 

Med en G4S SMARTalarm kan du selv lave regler for alarmen. Du kan fx få alarmen til at tænde lyset i et rum, når en sensor opdager én, der er på vej på toilettet midt om natten. 

Flere spørgsmål og svar

Hvor må jeg have overvågningskameraer udenfor?

Tidligere var reglerne mere stramme på området. Men i sommeren 2020 blev reglerne for hvor du måtte have overvågningskameraer mildere. Nu er det tilladt at have overvågning udenfor dit hjem også på offentlige steder omkring dit hus. Dog højst tredive meter fra hjemmet. Hvis du vælger at overvåge udvendigt, så skal du skilte med det. 

Hvor meget af rummet kan overvågningskameraet se?

Alarmens videodetektor sidder typisk i et hjørne af et rum. Kameraets synsfelt er 90 grader og det dækker mellem 10-12 meter af rummet. Du kan sagtens vælge videodetektorer til kæledyr. De tillader at dit kæledyr går frit omkring med alarmen slået til, uden at blive optaget på kamera. 

Forskel på videoovervågning og alarm/videodetektorer?

Videoovervågning er lavet til at optage video i høj kvalitet, når kameraet ser bevægelse. Videoovervågning alene udløser ikke en alarm og en reaktion fra fx en kontrolcentral. Vælger du en alarm med overvågning (videodetektor), så aktiverer bevægelsen alarmen og sirenen lyder. Samtidig optager kameraet billeder, som du og kontrolcentralen kan se og reagere på.