Kameradetektor

Med en SHIELDalarm kan du vælge indendørs og udendørs kameradetektorer. En kameradetektor er en sensor med et indbygget kamera. Opdager den bevægelse inde eller ude, udløser den alarmen, sirenen inde og evt. ude, og sender øjeblikkelig besked inkl. alarmfotos til vores kontrolcentral. Du kan selv se fotos, når du vil i alarmens app.

Læs om udendørs sikring

Holder øje, når du slår alarmen til

Detektoren er en passiv infrarød detektor med kamera. Den opdager pludselige ændringer i den infrarøde stråling (temperaturændringer) fx hvis en person bevæger sig igennem detektorens sikrings felt dermed udløses et signal, som aktiverer alarmen og kameraet.

Kameradetektoren tager skarpe billeder dag og nat ved hjælp af infrarødt lys, der er usynligt for vores øjne og derfor ikke udløser epileptiske anfald. Kameraet har en vinkel på 90° og dækker op til 12 meter. Har du fx et stort køkken-alrum bliver det typisk sikret med flere kameradetektorer. 

Få mere information

Fordele med en kameradetektor


Professionel hjælp

Alarmens kameradetektorer sender alarmbilleder, hvis den opdager nogen i dit hjem, når alarmen er slået til. Kontrolcentralen kan derfor sikre professionel hjælp, og sørge for at du trygt kan vende hjem igen.

Kan redde dit hjem

Alarmens røgalarmer er overvågede af kontrolcentralen. Går de i gang og kan vi se røgudvikling eller brand, ringer vi efter brandvæsenet og kan sende nærmeste vagt. Det er en ekstra sikkerhed til dig og din familie. 

Se alarmbilleder

Du kan selv se alle SHIELDalarmens optagelser fra kameradetektorerne i alarmens app. På kontrolcentralen gemmer vi billederne i 30 dage, hvilker er et lovkrav. Du finder alarmbilleder under 'Meddelelser' i alarmens app.

Hos G4S får du

  • Overvåget det, som betyder mest for dig - inklusiv dit kæledyr samt de rum en indbrudstyv typisk ville vælge
  • Smarte funktioner og passiv infrarød teknologi, som sikrer dig hurtig reaktion og skarpe alarmbilleder - dag og nat
  • Hurtig og professionel reaktion fra Danmarks største kontrolcentral - så du kan føle dig helt tryg
  • Mulighed for selv at se alarmbilleder i din app

Politiet får alarmbilleder

Alarmens kameradetektor tager skarpe billeder - både dag og nat. Alarmbillederne bruger vi til at sikre, at du får hurtig og professionel reaktion, hvis alarmen bliver aktiveret. 

Ved indbrud, sender vi nærmeste G4S vagt og kontakter politiet. Senere får politiet udleveret alarmbilleder, hvis de ønsker at bruge dem i deres opklaringsarbejde. 

Beregn din pris på alarm

Kæledyr og robotstøvsuger

Du kan få kameradetektoren indstillet, så den også passer på dit kæledyr fx hund eller kat. På den måde kan et kæledyr bevæge sig frit rundt i dit hjem med alarmen slået til. 

Kamera-detektoren kan godt skelne mellem en indbrudstyv og en robotstøvsuger, så du kan sagtens støvsuge, mens du er væk hjemmefra og have alarmen slået til imens. Giv os gerne besked, hvis du har, eller planlægger at få kæledyr eller en robotstøvsuger. 

Kort om overvågningen

Vi sørger for, at dit hjem bliver sikret bedst muligt mod indbrud og brand. Kameradetektorer er til dine mest udsatte rum fx stuen. Opdager de bevægelse, eller temperaturændringer, i rummet, aktiverer de straks alarmen og sender alarmbilleder til kontrolcentralen. Kontrolcentralen, som er overvåget 24/7/365, analyserer overvågningsbillederne, sender nærmeste vagt og kontakter politiet ved indbrud.

En kameradetektor kan kun tage billeder, når alarmen er gået i gang. Du kan selv se billederne i alarmens app. 

Beregn din pris på alarm

Spørgsmål til overvågningskamera

Hvor er det bedst at have overvågningskameraer i mit hus?

Når du sikrer dit hjem mod indbrud med alarmen med overvågning, så er det bedst at placere kameraerne der, hvor de kan fange en eventuel indbrudstyv. Indbrudstyve vælger at bryde ind i private hjem der, hvor din bolig er mest udsat og nemmest at komme ind af fx en gammel kælderdør hvor låsen er gammel og hvor han kan arbejde uden at blive forstyrret. 

Få et uforpligtende sikkerhedstjek af din bolig

 

Hvor mange overvågningskameraer bør jeg have derhjemme?

Alle boliger og personers behov for at føle sig trygge er forskellige. Det er langt fra nødvendigt at have overvågningskameraer i alle rum. Du kan fx vælge at have et i din stue og et i din gang i kælderen, eller på 1. sal. Vælger du at få kameradetektorer til din SHIELDalarm, hjælper vi dig med at få placeret alarmens enheder bedst muligt, så de sikrer dig, din familie og dit hjem mod indbrud og brand.

Kan jeg se billeder, hvis alarmens røgalarmer går i gang?

I den kommende tid vil dit SHIELDalarm alarmsystem automatisk blive opgraderet, så kameradetektorer og røgalarmer kan tale sammen. Det betyder, at hvis dine røgalarmer går i gang, kan kontrolcentralen se billeder fra kameradetektorerne og på den måde, endnu hurtigere, bekræfte brand og kontakte brandvæsen og dig. 

Flere spørgsmål og svar

Hvor må jeg have overvågningskameraer udenfor?

Tidligere var reglerne mere stramme på området. Men i sommeren 2020 blev reglerne for hvor du måtte have overvågningskameraer mildere. Nu er det tilladt at have overvågning udenfor dit hjem også på offentlige steder omkring dit hus. Dog højst tredive meter fra hjemmet. Hvis du vælger at overvåge udvendigt, så skal du skilte med det. 

Hvor meget af rummet kan overvågningskameraet se?

Alarmens kameradetektorer sidder typisk i et hjørne af et rum. Kameraets synsfelt er 90 grader og det dækker mellem 10-12 meter af rummet. Du kan sagtens vælge detektorer selvom du har kæledyr. Vi kan nemt indstille kameradetektorerne så de tilladder, at dit kæledyr går frit omkring med alarmen slået til, uden at blive optaget på kamera. 

Forskel på videoovervågning og kameradetektorer?

Videoovervågning er lavet til at optage video i høj kvalitet, når kameraet ser bevægelse. Videoovervågning alene udløser ikke en alarm og en reaktion fra fx en kontrolcentral. Vælger du en alarm med overvågning (kameradetektorer), så aktiverer bevægelsen alarmen og sirenen lyder. Samtidig optager kameraet billeder, som du og kontrolcentralen kan se og reagere på.  

Regler for privat overvågning

Er du i tvivl om regler for udendørs overvågning af dit private hjem? Regler for privat overvågning blev lavet om i juli 2020. De nye regler fortæller, at du godt må overvåge udendørs. Også af de offentlige områder ved dit hus. Faktisk op til 30 meter fra din bolig. Eneste krav til de nye regler er, at du skal have synlige skilte på din bolig. Så naboer og andre kan se, at du har udendørs overvågning. 

Overvåger du indendørs er der ingen regler om, at du skal have opsat skilte på dit hus. “Indendørs” er også på din egen private grund. I G4S anbefaler vi dog altid, at du viser, at du har overvågning. Uanset om det er udendørs eller indendørs overvågning. Skiltene nedsætter risikoen for at få indbrud i dit private hjem.

Få et sikkerhedstjek af din private bolig

Overvågningskamera opkoblet med wifi

Alarmen bliver kablet direkte til din egen wifi-router, og den danner sit helt eget krypterede og sikre wifi-netværk. Det gør den, uanset om du har et sikret wifi-netværk eller ej. Går dit internet (wifi) ned, har vores system stadig forbindelse via et GSM/3G modem som backup. Alarmens eget trådløse netværk sikrer dig en hurtig forbindelse samt at du kan se billeder, hvis din alarm går i gang.

Systemet består af trådløse enheder, som er batteridrevet. Det samme gælder for kamera enheder med optager. Enhederne ‘med optager’ har ikke et sd kort. Billeder taget ved alarm og ‘comfort’ (når du selv henter billeder hjemmefra) bliver opbevaret på vores server i 30 dage jf. GDPR-lovgivningen. 

Du kan ikke optage ubemærket med din kameradetektor. Når du optager, lyser lampen rødt i dine trådløse kameraer. På den måde er ingen i tvivl, når de bliver optaget med kamera.

Smart overvågningskamera

Der følger en app med til din trådløse alarm. Med den kan du styre din alarm, dine brugere, se alle de trådløse enheder til alarmen og se live billeder fra dine overvågningskameraer.  

Opdager det trådløse kameraet nogen bevæge sig fx en tyv, så optager det billeder. Billederne bliver sendt til din app. Du kan med det samme se billederne, så længe du har din mobil på dig (IPhone, Samsung mv). Kontrolcentralen ved besked. Ved indbrud, reagerer vi hurtigt og kan sende nærmeste vagt. 

Men det bedste ved din app er, at du kan se billeder fra dine trådløse overvågningskameraer, når du vil, på din mobil (IPhone mv.). Du kan også se billeder fra et kamera, når du har lyst.
Har du en IPhone mobil, henter du appen i App Store. Har du en Android mobil, henter du den i Google Play. Uanset om du har en IPhone, eller Android, så hjælper vi dig.

Et alarmsæt indeholder flere små overvågningskameraer

For at gøre det nemt for dig, kan du vælge mellem 3 pakker med små overvågningskameraer. ‘Small’ pakken passer til en lille bolig. ‘Medium’ pakken passer til en mellemstor bolig, og vores ‘Large’ pakke har et sæt enheder, der passer til en stor bolig. Hver pakke består af et sæt enheder, som passer til de fleste private hjem. Uanset om du har en mini, lille, mellem eller stor bolig. 

Pakken består af små kontakter til døre og vinduer, et eller flere sæt overvågningskameraer, en lille sirene, en central, en nem app og et lille betjeningspanel. Til hvert sæt kan du udvide med flere alarm enheder. Derudover kan du bestille vandalarmer og tilkøbe smart pærer og kontakter.  

Når du har bestilt alarmen, sørger vi for, at alarm-sættet dækker din bolig bedst muligt. Vi tjekker også, at de små overvågningskameraer virker, som de skal, og at du kan bruge dem i din app.

Smart overvågningskamera med sensor

Alle vores enheder er batteridrevet. Det betyder, at du får de bedste muligheder for at få en fleksibel alarm. Alarmsystemet har smarte overvågningskameraer. I dem er der en sensor, som kan opdage bevægelse. Hvis sensoren ser noget, aktiverer den alarmsystemet og optager video. Vælger du at have et kamera i hvert hjørne, kan du se en 360 graders vinkel af et rum i din app.

Hvis alarmen går i gang hos dig, kommer der en høj lyd fra sirenen. Med det samme kan du og kontrolcentralen se, hvad der sker. Billederne er ikke 4K. De bliver kun brugt til verifikation af, om der er uønskede personer på stedet, røgudvikling, brand osv.  

Til alarmsystemet kan du vælge flere slags enheder. Du kan vælge sensorer med og uden kamera. Og nogle, der er lavet særligt til hjem med kæledyr. Du kan også vælge sensorer, som opdager, når en dør eller et vindue bliver åbnet. Alle enheder er batteridrevet.