5 spørgsmål du bør stille dig selv for bedre låsesikkerhed

Mange private hjem såvel som virksomheder har i dag forældede og dermed også sårbare låsesystemer. Det svækker sikkerheden og gør det nemmere for indbrudstyve at tvinge sig adgang. Læs mere og bliv klogere på, om dit låsesystem er sikkert nok.


07/01/2023

Af G4S Academy

Forældede låse giver nem adgang for indbrudstyven

Hvor længe er det siden, du sidst har skiftet dit låsesystem? For mange er svaret "for længe". Mange både private hjem såvel som virksomheder har nemlig forældede og sårbare låsesystemer på deres døre, som gør det nemt for indbrudstyve at tvinge sig adgang til områder, man ellers havde en forestilling om, var sikre. 

Et godt sted at starte er at sikre, at ens yderdøre ikke er udstyret med forældede låse og dertilhørende nøgler. Forældede låse kan både betyde, at låsen er nemmere at dirke op, at den let kan bores ud eller at der helt enkelt er større risici for at nøgler er blevet tabt eller blevet væk gennem årenes løb. 

5 spørgsmål til bedre låsesikkerhed

Hvor gammelt er mit låsesystem?

Er dit låsesystem mere end 10 år gammelt, er det ofte for gammelt og bør derfor blive udskiftet. Låseteknologien udvikler sig hastigt, og det er derfor en rigtig god investering at lade sit låsesystem opdatere, før uheldet er ude. 

Hvor mange stifter er der i min lås?
Mange yderdøre er i dag udstyret med låse med færre end 6 stifter, som er forholdsvist nemme for indbrudstyve at dirke op. Derfor bør disse begrænses til postkasser eller indendørs brug. Bruger du en rundhovedet nøgle til dine yderdøre, er der især grund til at få udskiftet dine låse. Disse har nemlig et af de laveste sikkerhedsniveauer på markedet. 

Har jeg styr på, hvor mange nøgler jeg har i omløb?
Ofte har virksomheder mange nøgler i omløb, men ingen kontrol over, hvem der har nøglerne og om der er bortkomne nøgler iblandt. De løber dermed en stor risiko for at en nøgle havner i de forkerte hænder - helt uden at være klar over det. 

Er mine låse og nøgler sikret via patent og høj kopisikkerhed?
Det kan være en rigtig god idé at se efter et låsesystem, der er sikret af patent med nøgler, der dermed har høj kopisikkerhed. Er dine nøgler ikke patenterede, kan de hurtigt og for meget få penge kopieres og spredes og dermed ende i de forkerte hænder. 

Hvad siger mit forsikringskrav?
Har din virksomhed et forsikringskrav, kan det være en god idé at tjekke op på, om dine låse overhovedet lever op til sit forsikringskrav. Klik her for at læse mere om forsikringskrav. 


Hvad bør man kigge efter i et nyt låsesystem? 

Er du på udkig efter et nyt låsesystem, er der en række ting, du bør kigge efter for at være sikker på, at du får et langtidsholdbart og sikkert låsesystem. 

Først og fremmest er det vigtigt at vælge et låsesystem, der er godt sikret mod at blive dirket op. En god tommelfingerregel er at vælge en låsecylinder med minimum 6 stifter for optimal sikring. Det er ligeledes vigtigt at vælge et låsesystem, der har høj borebeskyttelse, så du ikke risikerer, at indbrudstyven blot borer låsen ud. 

Dernæst er det altid en god idé, at gå efter et låsesystem, der er sikret af et patent mange år ud i fremtiden og hvis nøgler således er kopisikrede. Et patenteret låsesystem er typisk mere sikkert end et ikke-patenteret låsesystem, da patenterede låsesystemer og dertilhørende nøgler kun kan laves og kopieres med tilladelse fra patentindehaveren. 

Afslutningsvis er det vigtigt at overveje, om du har andre adgangspunkter end blot hoveddøren, der også bør sikres af et moderne låsesystem. Det kan eksempelvis omfatte indvendige døre, bagdøre, kælderdøre, terrassedøre og vinduer, som oftest overses af alle andre end indbrudstyven.


Har du brug for en professionel vurdering af dit låsesystem?

G4S står med sin specialiserede låseservice-afdeling klar til at tage et kig på dit låsesystem og give et uforpligtende tilbud på et nyt låsesystem, der passer godt på dine værdier. 


KONTAKT LÅSESERVICE HER

Gå ikke glip af nyeste viden!

Få automatisk besked når vi udgiver ny viden.

Ja tak, hold mig opdateret!