Sådan kan du undgå indbrud

Ifølge Danmarks statistik er er indbrudsraten begyndt at stige efter vi igen blev ramt af Corona. Uanset hvornår på året du oplever et indbrud, så er det meget trist. Brug et par timer på, at få sikret dit hjem. Udover at få installeret en alarm, er der ting du selv kan gøre for at sikre dit hjem. 

Beregn din pris på en alarm

Kontrolcentralens bedste råd

Vores erfaringer er, at indbrudstyvene oftest vælger at bruge de ting de finder i haven eller i skuret til at komme ind fx stige og værktøj. Så det bedste råd fra vores kontrolcentral er, at få låst værktøj og stiger mv. inde fx i dit haveskur. 

Tænd lys i mørket

Brug tænd-sluk ure, eller din G4S Privatalarm, til at tænde og slukke lyset i i dit hus. Det får dit hjem til at se beboet ud. Indstil tænd/sluk funktionen så der sker forandringer fra dag til dag, eller time for time.

Sørg for at der både er lys i værelser, som vender ud mod gaden og ud mod bagsiden af huset.

Efterlad dit ”hverdagsrod”

Et fuldstændigt ryddet hjem signalerer, at beboerne ikke er hjemme. Efterlad derfor lidt “hverdagsrod” såvel indendørs og udendørs. Lad fx en kaffekop og tallerken stå på køkkenbordet og efterlad børneværelser almindeligt rodet.

Udendørs kan du efterlade ting, fx bolde, træsko, løbehjul, trillebør, vandslange og efterlad kun ting, som ikke kan benyttes som “indbrudsværktøj”.

Træk ikke alle gardinerne for

Undlad at trække alle gardinerne for, da et hjem med nedrullede gardiner døgnet rundt virker efterladt.

Du kan med fordel lade gardinerne være trukket fra i de rum, hvor du har efterladt noget “hverdagsrod”, fx i køkkenet og på børneværelserne.

Lad radioen være tændt

Lyd i huset er et godt supplement til lys og er med til at gøre indbrudstyven usikker på, om der er nogen hjemme eller ej - særligt i dagtimerne, hvor lys i huset ikke har samme effekt som i aften/nattetimerne.

Brug fx tænd/sluk ur, eller Smartkontakten til din Privatalarm, sammen med en simpel radio - og husk at skrue godt op for lyden.

Slå ringeklokken fra

Har du en ringeklokke ved din hoveddør, er det en god ide, at pille batterierne ud af den, inden du tager på ferie. Det fjerner en af indbrudstyvens muligheder for at sikre sig, at ingen er hjemme - og gør derfor indbrudstyven utryg.

Ønsker du, at kunne se hvem der ringer på din dør, mens du er væk, så kan du købe en ringeklokke med kamera og app.

Bed din nabo, eller én du kender, om at:

 • Tømme postkassen
 • Smide skrald i skraldespanden
 • Parkere en bil i din indkørsel
 • Fjerne sne fra din indkørsel og sætte fodspor ved dit hus
 • Holde øje med “unaturlige” ting og markeringer*
 • Ringe til dig, hvis der sker noget

* Markeringer bliver brugt af indbrudstyve til, at finde ud af om beboerne er bortrejst. De fortæller andre indbrudstyve eller medhjælpere, at huset er et potentielt godt mål for indbrud. Det kan være en vandflaske, som stilles et “irriterende” sted, en dørmåtte som er rejst op, en lille pind som stilles op ad hoveddøren og andet. Er vandflasken ikke fjernet, dørmåtten ikke lagt ned, pinden ikke væltet og så videre, indikerer det, at beboerne er bortrejst. 

Det kan også være markeringer som fx at der er tegnet kridtstreger på fliserne, på postkassen eller på husnummeret. Få straks fjernet sådanne markeringer, og hold ekstra øje med boligen i tiden derefter.

Få et gratis sikkerhedstjek af din bolig

Skal du på ferie?

Følg disse råd, og gør det sværere for indbrudstyven, at finde ud af om du er ferie.  

Sociale medier

Indbrudstyve er også på Facebook og andre sociale medier.

Undlad opdateringer, så længe du er bortrejst. 

Autosignatur

Undlad at informere om, at du er bortrejst i din mail autosignatur.

Skriv i stedet fx “jeg er ikke på kontoret”.

Viderestil

Har du en fastnettelefon, kan du viderestille den til din mobil. 

Undlad at indtale ferie-beskeder på fastnet-telefonsvarer og/eller mobilsvarer.

Mærk, gem og dokumenter dine værdier

Sørg for at en indbrudstyv ikke kan se dine mest værdifulde genstande udefra. Gem gerne fotos, kvitteringer og samt serienumre på dine værdigenstande, så de er klar til en eventuel forsikringssag. 

Få et værdiskab til vigtige dokumenter, kontanter, arvestykker, ure, smykker og mærk dine yndlings genstande med DNA-væske, så politiet kan se, at de er knyttet til dig. 

Læs mere om en SMARTalarm

Gør det svært for tyven

 • Sæt spot på tyven med udendørs lys med bevægelsessensor, så han ikke kan arbejde skjult
 • Lås værktøj m.m. inde, så indbrudstyven ikke kan bruge det til at bryde ind i dit hjem
 • Forsink tyven ved at låse alle indvendige døre i huset
 • Gør det svært for tyven at bryde ind med gode låse på døre og vinduer
 • Afslør tyven ved at klippe din hæk ned, så han ikke slipper for nysgerrige øjne
 • Fang tyven på kamera med en G4S Privatalarm og få en tryg hverdag

Få en tryg hverdag med en privatalarm

Med en privatalarm fra G4S får du adgang til Danmarks største døgnbemandede kontrolcentral og vagtberedskab. Vi er klar til at reagere 24/7/365. Ved indbrud eller brand i dit hjem, kan vi sende nærmeste vagt, ringe til politiet eller brandvæsenet. Vi sørger for, at det er du og din familie hver dag kan vende trygt hjem. 

Læs mere om en G4S alarm