Røgalarmer kan redde liv

Som en del af din G4S alarm, får du røgalarmer koblet til alarmen. Røgalarmer er nemlig en vigtig del af din sikkerhed i hjemmet. Vi sørger for, at dine røgalarmer bliver placeret korrekt, så du og din familie bliver advaret i god tid og kan slippe sikkert ud, hvis der fx opstår giftig røgudvikling og brand i hjemmet, mens I alle sover.

Læs om alarmen

Vælg overvågede røgalarmer, der kan serieforbindes

Alarmens røgalarmer er altid slået til - også når alarmen ikke er. De bliver overvåget 24/7/365 af vores egen kontrolcentral, der er Danmarks største. Det betyder, at hvis vi opdager røgudvikling eller brand hos dig, så sørger vi for, at du får den rette hjælp. Vi kontakter brandvæsenet og du får besked. 

Dine røgalarmer kan blive serieforbundet og du kan selv bestemme den rækkefølge, de skal advare dig i. Hvis din røgalarm bliver udløst, får du også en besked i appen med det samme. 

Hos G4S får du

  • Røgalarmer, der kan serieforbindes og advare dig i en bestemt rækkefølge
  • Optiske røgalarmer med indbygget infrarødt lys, som tidligt opdager dannelse af røg
  • Røgalarmer af høj kvalitet, som både er CE & EN godkendte
  • Døgnovervåget røgalarm med indbygget sirene
  • Professionel reaktion fra Danmarks største kontrolcentral
     

Nyhed på vej

I den kommende tid vil dit alarmsystem automatisk blive opgraderet, så kameradetektorer og røgalarmer kan tale sammen. Det betyder, at hvis dine røgalarmer går i gang, kan kontrolcentralen se billeder fra kameradetektorerne og på den måde, endnu hurtigere, bekræfte brand og kontakte brandvæsen og dig.

Få et sikkerhedstjek af dit hjem

3 fordele med røgalarmer

 

Få en tryg hverdag

Du får sat røgalarmer op så de bedst dækker dit hjem, i tilfælde af brand. På den måde, kan du og din familie slippe hurtigt og sikkert ud ved røgudvikling eller brand. 

24/7 overvågning

Røgalarmerne er overvågede og kan serieforbindes. Det betyder, at du får besked, uanset hvor du er, hvis alarmen opdager røg eller brand hjemme hos dig.

Sikker reaktion

Vi ringer efter brandvæsenet, hvis vi kan bekræfte, at der er røg eller brand hos dig. Med overvågede røgalarmer er du sikret en hurtig reaktion. Det kan redde liv og dit hjem. 

Placering af røgalarmer

Det vigtigste ved placeringen af røgalarmen er, at sætte den der, hvor du og din familie sover. Når I sover, er I mest sårbare og opdager måske ikke røgen i hjemmet.

Det er en god ide, at aftale en flugtvej med din ægtefælle og dine børn. Placering af røgalarmer bør være på flugtvejen fra hjemmet, fx en gang og det næste rum, I skal igennem for at slippe ud i sikkerhed. Røgalarm placeringen er højt oppe i midten af rummet. 

Trådløs røgalarm

Det eneste, der er vigtigt for os, er, at du og din familie når ud i tide, hvis der opstår brand. Røgalarmen er trådløs. 

Fordi den ikke har en ledning, kan vi sætte røgalarmen op netop der, hvor den hurtigst opdager røg og brand.


Læs mere om alarmsystemet

Lovkrav til røgalarmer

I nybyggerier er der et lovkrav til, at der skal være godkendte røgalarmer. Er du fx selv bygherre på dit eget nybyggede hus, har du derfor ansvar for, at din bolig lever op til lovkravet.

I følge lovkravet. skal der være mindst én godkendt 230V røgalarm på hver etage. Det er en elektriker, der skal stå for placering og montering af dine røgalarmer. Selvom du allerede har godkendte alarmer i dit hjem, kan det være en god ide, at supplere med vores røgalarmer.

Vores røgalarmer er koblet til alarmen og er overvågede af Danmarks største døgnbemandede kontrolcentral. Opdager vi røgudvikling eller brand, får du besked og vi kontakter vi brandvæsenet. Det er trygt og sikkert. 

 
Få et gratis sikkerhedstjek af din bolig

Spørgsmål om røgalarmer

Hvor bør jeg placere røgalarmer i mit hjem?

Det er en god ide at sætte minimum en røgalarm i loftet på hver etage af dit hjem. Sæt røgalarmer i nærheden af jeres soveværelser. På den måde bliver hele familien vækket, hvis der sker noget, mens I sover. 

Undgå at sætte røgalarmer ved siden af køkken, badeværelse, pejs eller brændeovn. Her kan stegeos, vanddamp og røg aktivere den. Har du loft til kip eller en hems, placer røgalarmen på loftets højeste punkt, da røgen stiger til vejrs og samler sig under loftet. Få rådgivning af os, hvis du vil vide mere om at sikre dit hjem med alarm/røgalarm.  

Hvorfor bør jeg have røgalarmer i mit hjem?

Røgalarmer opdager røg i boligen og advarer dig med en hyletone, så du kan nå ud inden røgen udvikler sig. Det kan redde liv at have røgalarmer i dit hjem. 

Hvad er fordelene ved at vælge jeres alarm med røgalarmer?

Forskellen er, at vores røgalarmer er overvågede 24/7/365 af Danmarks største vagtcentral. Det betyder, at du udover at blive advaret i tide, når du er hjemme, også bliver advaret, når du er væk fra dit hjem. Kan vi bekræfte at der er røgudvikling og brand, kontakter vi brandvæsenet.

Flere spørgsmål og svar

Er røgalarmerne serieforbundne?

Det smarte ved vores røgalarmer er, at du kan få dem serieforbundne. På den måde kan du fx vælge at din røgalarm i køkkenet skal advare dig 1 minut før de andre. På den måde, kan du nå at stoppe din røgalarm, som fx bliver aktiveret af mados i køkkenet. Du kan også blive advaret på 1. sal hvor familien sover, hvis røgalarmen i underetage går i gang. Læs mere om alarmen.

Hvordan stopper jeg røgalarmen, hvis der ikke er nogen brand?

Hvis en af dine røgalarmer går i gang ved en fejl (uden at der er brand), så undlad at tage batteriet ud. Vift i stedet med en avis, et viskestykke eller lignende under røgalarmen, indtil den stopper.

Hvor ofte skal jeg teste mine røgalarmer?

Sker der noget med din G4S røgalarm, får du besked af os, og du kan se status i appen til alarmen. Det er en god ide, at teste SHIELDalarmens røgalarmer. Det gør du ved, at trykke midt på SHIELD symbolet på røgalarmen. Herefter vil den hyle. Det betyder at den virker. Test gerne flere gange om året. Du kan gøre det til en fast vane at teste dine røgalarmer hvert år 1. december og 1. juli. Husk at give kontrolcentralen besked, inden du tester dine røgalarmer. 

Røgalarm med wifi

Søger du en røgalarm med WiFi, så er det ikke helt sådan det forholder sig med vores alarm. Du har WiFi i dit hjem, som forbinder alle alarmens enheder - herunder røgalarmer - trådløst til en router, som så kommunikerer med internettet. Selve alarmens central er forbundet til internettet og har en GSM backup. Det er disse som kommunikerer med vores kontrolcentral. 

Ved at vælge en G4S alarm, får du en optisk røgalarm, som er overvåget af din alarm. En optisk røgalarm reagerer hurtigt på røg. Med infrarødt lys kan den opdage røg, når den bliver dannet.

Går din røgalarm i gang midt om natten, lyder sirenen i røgalarm og alarm samtidig (85 dB). Har du valgt, at få røgalarmerne serieforbundne, bliver de aktiveret i den rækkefølge du ønsker. Det sikrer, at du og din familie vågner og hurtigt kan nå ud i sikkerhed. 

Lille i størrelse 

Du kan vælge flere forskellige typer røgalarmer til dit hjem. Du kan købe røgalarmer i byggemarkeder og supermarkeder. Du kan vælge store røgalarmer og røgalarmer, der er små. 

Hos os kan du få en røgalarm, der er overvåget af din alarm og af kontrolcentralen 24/7/365. Røgalarmen er altid aktiv. Det betyder, at du trygt kan forlade dit hjem. Vi holder øje, og er klar til at reagere. Vi kan sende en vagt, eller ringe til brandvæsenet. Det betyder ikke så meget, om du vælger en røgalarm, der er mini, lille eller stor. Det vigtigste er, at du har røgalarmer i dit hjem. Serieforbundne røgalarmer skal advare dig og din familie, når I sover.

I G4S kan vi hjælpe dig med, hvor dine røgalarmer til alarmen skal placeres, så du bliver advaret i tide og får en reaktion ved brand, som du kan stole på. Få et sikkerhedstjek med gennemgang af røgalarmer.

Smart overvågning af dine røgalarmer 

En røgalarm skal kunne opdage røg og røgudvikling i dit hus 24 timer i døgnet, året rundt. Derfor er alarmens røgalarmer altid aktive - også selvom alarmen er slået fra.  

Vi installerer alarm og røgalarm, så de kan opdage en eventuel indbrudstyv, røgudvikling og brand i dit hjem. Røgalarmen er overvåget af din alarm. Fordi røgalarmerne er ovevågede, får du besked og vi er klar til at reagere, hvis røgalarmerne går når du er væk fra dit hus. Det er smart og trygt.