Smart røgalarm

Røgalarmer kan forebygge brand og redde liv. De giver dig og din familie et vigtigt forspring, hvis der opstår brand i dit hjem. Få minutter eller sekunder kan hjælpe jer med at slippe sikkert ud. Din sikkerhed er vigtig for os. Derfor er røgalarmen en del af alarmen. Du får opsat røgalarm de rigtige steder i hjemmet. På den måde kan de advare i god tid, hvis der opstår brand. 

Beregn din pris på alarm med røgalarm

3 fordele med G4S alarm


Du får besked i tide

Til G4S alarmen får du opsat en eller flere røgalarmer.

Vi sørger for, at de er placeret helt rigtigt, så du bliver advaret i god tid derhjemme, hvis der udbryder brand. 

Få besked når du er væk

Røgalarmerne giver dig besked via alarmens app, hvis de opdager brand eller røgudvikling i dit hjem.

Det er en fordel, når du er væk hjemmefra, fordi du kan nå at reagere.

Se video ved alarm

Hvis røgalarmen bliver aktiveret, så optager kameraet i alarmens videodetektor, hvad der sker i rummet.

Kan kontrolcentralen se røg i dit hjem, ringer vi til brandvæsenet.

Kort om røgalarmer

Røgalarmen er overvåget af alarmen og af vores kontrolcentral. Røgalarmen arbejder sammen med kameraet i din videodetektor på en smart måde. Når røgalarmen går i gang, så optager alarmen med kamera, hvad der sker i rummet. Samtidig bipper der en besked ind i din alarm app, og du kan se billederne.  

Kan vi se røg eller røgudvikling hjemme hos dig, så ringer vi til brandvæsenet. Det kan redde liv.

Læs mere om alarmen

Placering af røgalarmer

Det vigtigste ved placeringen af røgalarmen er, at sætte den der, hvor du og din familie sover. Når I sover, er I mest sårbare og opdager måske ikke røgen i hjemmet.

Det er en god ide at aftale en flugtvej med din ægtefælle og dine børn. Placering af røgalarmer bør være på flugtvejen fra hjemmet, fx en gang og det næste rum, I skal igennem for at slippe ud i sikkerhed. Røgalarm placeringen er højt oppe i midten af rummet. 

Trådløs røgalarm

Det eneste, der er vigtigt for os, er, at du og din familie når ud i tide, hvis der opstår brand. Røgalarmen er trådløs. Den har ingen ledninger.

En trådløs røgalarm er ikke begrænset af en ledning, så vi kan sætte den op netop der, hvor den opdager røg og brand.


Læs mere om alarmsystemet

Lovkrav til røgalarmer

Hvis du bor i en nyere bolig eller skal til at bygge nyt, er det en godt at vide, at der er et lovkrav til godkendte røgalarmer. Når du får bygget en ny bolig, er det dit ansvar at sørge for, at din bolig lever op til lovkravet om røgalarmer.  

Lovkravet siger, at der skal være mindst én godkendt 230V røgalarm på hver etage. Det skal være en elektriker, der står for placering og montering af røgalarmen.
Selvom antallet af røgalarmer i din bolig opfylder lovkravet, kan det være en god idé at supplere med vores røgalarmer. Så der er røgalarmer i alle dine vigtige rum - fx børne/soveværelser og bryggerset med tørretumbleren m.m. 

Opdager vores røgalarm røg, mens du er væk fra hjemmet, får du besked, så du kan nå at reagere. Du kan også se live billeder af røgalarmen. Og se, hvorfor den gik i gang. Du kan reagere hurtigt, også når du ikke er hjemme. Det er trygt og sikkert. 

 
Få et gratis sikkerhedstjek af din bolig

Spørgsmål om røgalarmer

Hvor bør jeg placere røgalarmer i mit hjem?

Det er en god ide at sætte minimum en røgalarm i loftet på hver etage af dit hjem. Sæt røgalarmer i nærheden af jeres soveværelser. På den måde bliver hele familien vækket, hvis der sker noget, mens i sover. 

Undgå at sætte røgalarmer ved siden af køkken, badeværelse, pejs eller brændeovn. Her kan stegeos, vanddamp og røg aktivere den. Har du loft til kip eller en hems, placer røgalarmen på loftets højeste punkt, da røgen stiger til vejrs og samler sig under loftet. Få rådgivning af os, hvis du vil vide mere om at sikre dit hjem med alarm/røgalarm.  

Hvorfor bør jeg have røgalarmer i mit hjem?

Røgalarmer opdager røg i boligen og advarer dig med en hyletone, så du kan nå ud inden røgen udvikler sig. Det kan redde liv at have røgalarmer i dit hjem. 

Hvad er fordelene ved at vælge jeres alarm med røgalarmer?

Forskellen er, at du udover at blive advaret i tide, når du er hjemme, også bliver advaret, når du er væk fra dit hjem. Alarmen overvåger røgalarmen også med kamera, så du kan se, hvorfor den er blevet aktiveret. Det betyder, at du kan reagere hurtigere. Kan vi se røgudvikling, ringer vi til brandvæsenet. 

Flere spørgsmål og svar

Hvordan kan jeg se, om røgalarmen fra G4S mangler batteri?

Det smarte ved vores røgalarm er, at den er overvåget af alarmen. Du kan se hvor meget batteri, der er i din røgalarm enhed i appen til alarmen. Når den mangler batteri, så får du en besked om det i din app. 

Hvordan stopper jeg røgalarmen, hvis der ikke er nogen brand?

Hvis en af dine røgalarmer går i gang ved en fejl (uden at der er brand), så undlad at tage batteriet ud. Vift i stedet med en avis, et viskestykke eller lignende under røgalarmen, indtil den stopper.

Hvor ofte skal jeg teste mine røgalarmer?

Sker der noget med din G4S røgalarm, får du besked af os, og du kan se status i appen til alarmen. Alligevel er det en god idé at teste dem en gang om året og gerne flere. Du kan gøre det til en fast vane at teste dine røgalarmer hvert år 1. december. Husk at give kontrolcentralen besked, inden du tester dine røgalarmer. 

Røgalarm med wifi

Du får en optisk røgalarm, som er overvåget af din alarm. 

En optisk røgalarm reagerer hurtigt på røg. Den opdager røg, når den bliver dannet, med infrarødt lys. Derfor kan røgalarmen tidligt se røg blive dannet, fx når en cigaret rammer en dyne eller et tæppe i dit hjem. 

Du får røgalarmen overvåget af din alarm. Uanset om du har et sikkert wifi-netværk eller ej i dit hus, så laver alarmen selv sit eget sikre netværk. Det betyder, at din alarm og røgalarm sender signal via wifi til vores kontrolcentral 24 timer i døgnet, året rundt. Forbindelsen sikrer, at du hurtigt kan se video i din app, hvis røgalarmen er gået i gang hjemme hos dig.  

Går din røgalarm i gang midt om natten, lyder sirenen i røgalarm og alarm (85 dB) på samme tid. Det sikrer, at du og din familie vågner og kan nå ud i sikkerhed. 

Lille i størrelse 

Du kan få flere forskellige slags røgalarmer til dit hjem. Du kan købe røgalarmer i byggemarkeder og supermarkeder. Du kan vælge store røgalarmer og røgalarmer, der er små. 
Hos os kan du få en røgalarm, der er overvåget af din alarm med kamera. Det betyder, at du får besked, hvis der sker noget, samt at du kan se billeder af røgalarmen, der gik i gang hjemme hos dig. 
Det betyder ikke så meget, om du vælger en røgalarm, der er mini, lille eller stor. Det vigtigste er, at du har røgalarmer i dit hjem. De skal advare dig og din familie, når I sover, så I kan komme i sikkerhed. 
I G4S kan vi hjælpe dig med, hvor dine røgalarmer til alarmen skal være i hjemmet, så du føler dig tryg og sikker på at få besked i tide, hvis der sker noget. 
Få et sikkerhedstjek med gennemgang af røgalarmer

Smart app medfølger 

En røgalarm skal kunne opdage røg og røgudvikling i dit hus 24 timer i døgnet, året rundt. Derfor er den altid aktiv, også selvom du har slået alarmen fra. 

Vi installerer alarm og røgalarm, så de kan opdage en eventuel indbrudstyv, røgudvikling og brand i dit hjem. Røgalarmen er overvåget af din alarm. Når alarm og røgalarm er installeret, får du adgang til en nem og brugervenlig app til alarmen. Den kan du bruge til at slå alarmen til og fra, når du har brug for det, og du kan se billeder fra dit hjem.

Hvis røgalarmen går i gang, får du besked og kan se billeder, som videodetektoren har taget af røgalarmen, da den gik i gang. Du kan se, hvad der har sat røgalarmen i gang og reagere på det. Det er smart og trygt, når du er væk fra dit hus.