8 gode råd til at forebygge brand i din virksomhed

Der er en lang række foranstaltninger, du kan gøre for at forbygge en brand.

Læs specialist i brand, Eddie Dieckmann Christoffersens 8 gode råd til, hvordan du kan sikre dig mod brand i din virksomhed

 

1. Tjek jeres elinstallationer

Du bør tjekke om jeres elinstallationer er opdaterede og moderne, så de lever op til standarderne. Tjek også, at der ikke ligger ledninger og andet brandfarligt materiale på fx. dit lager.

 

2. Sluk elapparater

Det er nogle gange de små ting, der gør en forskel. Har du fx. givet lukkevagten besked på, at de skal slukke for alle jeres apparater ved lukketid? Kaffemaskinen er her et godt eksempel eller en kogeplade på komfuret i industrikøkkenet.

 

3. Tjek om jeres eltavle er for varm

Husk at tjekke om jeres eltavle bliver for varm. Det kan du gøre ved hjælp af termografering. Termograferingen, hjælper dig med at tjekke om nogle installationer er for varme og derfor er en potentiel brandfare.

 

4. Hav en CO2 slukker lige ved siden af jeres eltavle

Hav en CO2 brandslukker hængende ved siden af jeres eltavle. Hvis branden udspringer fra eltavlen, kan du hurtigt bruge brandslukkeren til at slukke branden.

 

5. Installér et automatisk brandanlæg med talevarsling og tilhørende vandsprinkler

Når du har et automatisk brandalarmeringsanlæg sikrer du, at røg og varmeudvikling hurtigt bliver opdaget, før en brand opstår.
Samtidig sikrer du, at brandvæsenet rykker ud i tide, fordi brandanlægget er koblet til brandvæsenets beredskab. 


Sprinkleranlægget sættes igang for at dæmpe branden, så branden ikke udvikler sig før udrykningen når frem. Gennem brandanlæggets talevarsling bliver alle personer over højtalere informeret om at forlade bygningen og der gives korte instrukser, så alle kommer i sikkerhed.

 

6. Tilknyt en patruljevagt til din virksomhed

Få en patruljevagt ud, som går en lukkerunde, og slukker alle jeres elapparater, undersøger om brandfarligt materiale (fx kemikalier) er forsvarligt sikret, og at flugtveje er fri for passage. 

 

Læs mere om patruljevagtens opgaver her

 

7. Hav en opdateret evakueringsplan

Hvis en brand opstår, er det vigtigt, at I har en opdateret evakueringsplan. Især for store virksomheder, hvor mange mennesker er samlet på ét sted, er det vigtigt, at I sørger for løbende at træne evakueringsinstruksen. I bør desuden have en kommunikationsplan parat til håndtering af kundekommunikation fx hvordan og hvornår de kan træffe jer. Så I ikke ender med sure og uforstående kunder, der ikke forstår, at de fx. ikke kan få leveret deres købte varer til tiden.

 

8. Sørg for et midlertidigt sted for jeres drift

I bør sørge for, at I har et midlertidigt sted for jeres drift, hvis branden ødelægger virksomhedens bygninger. Hav også tænkt muligheder igennem for at leje eller købe materialer andre steder fra, hvis jeres varelager, brænder ned.

 

Her kan du også læse casen om, hvordan Fredensborg kommune har sikret sig mod brand

 

Har du spørgsmål eller kommentarer til disse 8 råd eller brandsikring generelt, så skriv til os på academy@dk.g4s.com

Gå ikke glip af nyeste viden!

Få automatisk besked når vi udgiver ny viden.

Ja tak, hold mig opdateret!